Bir yılın daha sonuna geldik. 2019 Atölye Deneme için çok üretken, bol paylaşımlı ve keyifli bir yıldı. 2020’de de bunu hep birlikte sürdürebilmeyi diliyoruz…
Geçtiğimiz yıl başta çocuklar olmak üzere tüm yaş gruplarıyla çalışmaya ve ekolojik farkındalık için yaratıcı etkinlikler üretmeye devam ettik. İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Kültürpark Sanat ve Ekoloji Buluşmalarını tamamladık, Greenpeace İzmir yerel grubuyla birlikte “tüketime karşı üret, paylaş, dönüştür” temalı Bir Şeyler Yap Günü’nü organize ettik, Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2018 seçkisini “Atölye Deneme Ekolojik Filmler Festivali” kapsamında İzmirli seyircilerle buluşturduk. FA Sport (Fight Academy Eğitim ve Mücadele Akademisi Gençlik ve Spor Derneği) bünyesinde gerçekleşen uluslararası “Inclusiv-E; Dahil Etme ve Çeşitlilik Topluluk Merkezi (Inclusion and Diversity Community Centre)” başlıklı proje kapsamında çocuklarla empati eğitimi ve drama çalışmaları gerçekleştirdik, İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin “Çocuk Gibi Bak” projesi kapsamında Sokak Oyunları Şenliği’ne çeşitli grup oyunlarıyla destek olduk ve bu yıl ilk kez Urla / İzmir’de gerçekleştirilen Gençlik Karnavalı’nda atık kumaşlarla tasarım ve kolektif resim çalışması atölyeleri düzenledik. Diğer yandan, Sürdürülebilir Kırsal Yaşam Projesi kapsamında Seferihisar Gödence köyünde bulunan merkezimiz Atölye Gödence’de zeytin hasadı buluşmasında gönüllülerle bir araya geldik.
2019’da birçok işbirliği de yaptık, güzel insanlarla tanıştık. Ulusal Çevre Hakkı Savunuculuğu, Zehirsiz Sofralar, İzmir Kültür Platformu Girişimi ve Sıfır Gelecek platformu gibi umut veren ağların parçası olduk, Greenpeace İzmir işbirliğiyle İzmir bölgesinde çevre alanında çalışan 19 farklı STK ve girişimin temsilcisi olan 29 kişiyle tanışma buluşması gerçekleştirdik.
Atölye Deneme’nin özellikle iletişim ve görünürlük alanında kurumsal yapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalar açısından da 2019 çok bereketli bir yıl oldu. Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) tarafından düzenlenen “STÖ’ler için Proje Döngüsü Yönetimi” eğitiminde yer aldık. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sivil Toplum Çalışmaları Merkezi (STÇM) tarafından 2014 yılından beri düzenlenen, Avrupa Birliği destekli “Örgütlenme Özgürlüğü ve Katılım Hakkının Daha Fazla Geliştirilmesi için STK’lar ve Sivil Ağların Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesine kabul edilen 10 STÖ’den birisi olduk. Ayrıca, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programının iletişim alanında verdiği destekten yararlanmaya hak kazandık.
2020’de bu güzel üretim ve paylaşım döngüsü dayanışmayla, sevgiyle ve bereketle dönmeye devam etsin… Biz Atölye Deneme olarak yeni yıla bir yenilikle adım atıyoruz, artık yeni bir logomuz var! Eskiden ilham ve güç almaya devam ederek yeni bir şeylere dönüşüyoruz, yaşamın kendisi gibi. Herkese mutlu yıllar 🙂